Na poročno potovanje čez arktični krog

december 30, 2016

PRIPRAVE

Za poročno potovanje sva si cilj izbrala po naslednjih kriterijih: 1. Cilj potovanja ni smel biti otok; 2. Pot mora omogočati kampiranje; 3. Pot mora voditi proti severu, saj sva do sedaj severne dele Evrope v večji meri spregledala;   4. Defender pod nobenim pogojem ne sme ostati doma 🙂

Nordkapp je bil zato kar naravna izbira. Za naju prvič, Defender pa je do Norkappa peljal že svojega pred-prejšnjega lastnika. Čeprav je takrat imel skoraj deset let manj na grbi, nas tudi za teh 10.000km ni pustil na cedilu. Jurij je sicer na Finskem moral zamenjati panhard, ki smo ga vzeli s seboj od doma, saj je tresenje volana ena od bolezni našega Defenderja za katero glavnega vzroka še nismo ugotovili, a nam je bilo jasno, da se bo na taki poti gotovo ponovno pojavila.

Poročila sva se 23.7.2016, odhod pa planirala za 26.7.2016. Tu je nastopila že prva težava. Tradicionalno se na pot vedno odpraviva v popolnem kaosu, Jurij vedno z očetom pozno v noč šraufa avto, Lea pa po hiši zbira vse od plastičnih kozarcev od prejšnjega potovanja nerabljene kamp opreme. Letos se je temu kaosu pridružilo še, da se s potjo zaradi priprav na poroko predhodno praktično nisva nič ukvarjala in da je Defender služil kot poročno vozilo, zato ležišč v zadnjem delu vozila ni bilo mogoče prej montirati. Zaradi nenehnega premetavanja šare iz ležišča na sprednje sedeže na najinem potovanju po Portugalskem sva se poleg tega odločila, da lansko železno ogrodje za ležišče ni dovolj visoko in da ga je potrebno za potovanje na Norkapp zvišati.

Za dejanske priprave sva torej imela le ponedeljek po poroki. S pomočjo staršev in Jurijevih sester smo se nekako spokali do polnoči, a se je slaba priprava kasneje pokazala zlasti pri slabi izbiri oblek, saj je Lea sicer spakirala trojne kopalke (ki jih nisva rabila nikoli) a le en pulover (ki ga je imela oblečenega skoraj ves mesec).

Pot si nisva splanirala, vedela sva le, da je končni cilj Nordkapp in da želiva obiskati ruski St. Peterburg, ki je od Helsinkov oddaljen le eno nočno vožnjo s trajektom.

Nadaljevanje TU.

More about jlev