Dobrodelni Rally Budapest Bamako

julij 29, 2017

Končno je uradno! Ekipa adventure-soul je uradno sprejeta med tekmovalne skupine na največjem mednarodnem amaterskem rallyiju Budapest Bamako 2018! Dobrodelni rally, ki ga sosedje Madžari organizirajo že od leta 2009, bo v januarju 2018 peljal 8000 km od Budimpešte do Banjula, glavnega mesta Gambije. Pot je začrtana po makadamskih cestah in kolovozih Maroka, Mavretanije, Senegala in Gambije, s ciljem dostave šolskega materiala in potrebščin, medicinske opreme in zdravil ter drugih predmetov kot so kolesa in solarni paneli pomoči potrebnim v teh štirih afriških državah. Ekipa, ki se posebej izkaže pri zbiranju sredstev bo za svoj trud nagrajena s priznanjem Mother Theresa Charity Award. 

Za razliko od tradicionalnega rallyija Paris-Dakar je rally Budapest Bamako ohranil svojo prvotno avanturistično obliko, tekmovalci so vsi amaterski vozniki, ki začrtano pot poskušajo premagati v svojih vozilih vseh oblik in starosti, sodelovanje pa je bolj pomembno kot sama zmaga na tekmovanju.  

Več o ralliju si lahko preberete na spletni strani: www.budapestbamako.org/en

Naslednji meseci bodo posvečeni pripravam Defenderja in nas na to izkušnjo, z veseljem bomo pisali o njih na adventure-soul strani ko bo le mogoče. V kolikor že zdaj veste, da bi imeli kakšen odvečni pisarniški material, kemike, zvezke (ali pa kolo :)) bomo zelo veseli vašega sporočila na: info@adventure-soul.si

 

 

More about jlev